CLOUD. Molnbaserade IT-tjänster blir allt mer populära. Samtidigt finns det mängder av missuppfattningar om vad det innebär att flytta till molnet. I det här inlägget slår vi hål på två av de vanligaste myterna.

MYT 1. ”Det är allt eller inget som gäller”

En del företag tvekar att flytta sina tjänster till molnet eftersom projektet känns för stort.

Myten/missuppfattning är att man behöver hitta ett tillfälle då man flyttar ALL IT-infrastruktur. Eller avvakta – och därmed fortsätta göra som man alltid har gjort.

Men det här ”mindsetet” bygger på ett missförstånd. Hela poängen med molntjänster är att de ska vara flexibla, skalbara och kunna anpassas till företagets behov.

Inte minst sätta upp i mindre skala och lägga till fler tjänster efter behov.

Faktum är att många företag idag använder detta slags ”hybridupplägg” i sin IT-miljö. Där vissa delar ligger i molnet och andra i mer fysiskt baserade lösningar.

På PIN gör vi alltid en analys av företagets behov och rekommenderar sedan vilka tjänster som passar för molnet. Du kan läsa mer om PIN CLOUD här.

IT-säkerhet i molnet

MYT 2. ”Molntjänster är mindre säkra”

Att flytta till molnet behöver inte innebära större säkerhetsrisker än att använda datan på ett eget system. Speciellt inte om ditt system är beroende av fysiska servrar på en specifik plats.

Statistik visar exempelvis att över hälften av alla svenska företag har upplevt en hårddiskkrasch under de senaste två åren och många företag har förlorat affärskritisk information.

Genom att hantera – och backa upp – affärskritisk data i molnet kan du förhindra ett sådant scenario och skapa en mer driftsäker och stabil IT-arkitektur.

Viktigt är förstås att ha ett medvetet och strukturerat säkerhetstänkande. Järnkoll på var datan är lagrad, vem som har tillgång till den, och hur den användas.

I PIN CLOUD får du en molntjänst som är flexibel, säker och med bas i våra lokala, egenägda datorhallar.

PIN Premium IT-säkerhet
På PIN tar vi IT-säkerhet på högsta allvar. Bland annat kan vi erbjuda PIN Premium IT-säkerhet som garanterar en problemfri IT-miljö.

Du kan läsa mer om PIN Premium IT-säkerhet här.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om våra molntjänster. Skicka en förfrågan. Eller kontakta oss direkt på 031 – 748 07 00

Anders Holgersson | sales@pin.se

David Ekblad | sales@pin.se

Johan Ernbrink | sales@pin.se

Janne Silén | sales@pin.se